opening expositie KlankBeeldTaal

Verwijd je einder
je oog is rijk
verwijt de ander niet zijn kijk
geniet samen
geef zo blijk
dat je elkaar kunt beamen

Zondag 31 maart 2019 om 15.00 uur wordt de expositie KlankBeeldTaal geopend in Groningen-Zuid Wijkcentrum De Semmelstee. De opening wordt verricht door Drs. José van Schie, voorzitter van het Jeugdcultuurfonds Groningen.

Het betreft een bijzondere combinatie-expositie van foto’s en gedichten van Chris Fictoor. Deze zijn geselecteerd uit de bundel KlankBeeldTaal. Daarin staan honderdtwintig korte gedichten en vijftig natuurfoto’s in kleur, voornamelijk gemaakt rond het Hoornse Meer te Groningen.

De meeropbrengst van de bundel is bestemd voor twee goede doelen. Voor het Jeugdcultuurfonds, dat onder meer muziekles en instrumenten mogelijk maakt voor minder vermogende gezinnen. En voor de stichting Chris Fictoor Foundation, die zich vooral inzet voor de coaching van muziekstudenten en jonge musici.

Chris Fictoor is componist, dirigent, muziekpedagoog en cultureel ondernemer. De vormgeving van expositie en bundel is gemaakt door Annemieke Fictoor. Vijftien foto’s en gedichten uit de bundel zijn bovendien uitgegeven als ansichtkaart. Tijdens de opening zijn ook de bundel en ansichtkaarten verkrijgbaar.

Adres Groningen-Zuid Wijkcentrum De Semmelstee: Semmelweisstraat 182, Laan Corpus den Hoorn.

Bundel, foto’s en ansichtkaarten zijn permanent verkrijgbaar door bestelling via de website www.chris-fictoor-foundation.nl of per mail: c.w.a.fictoor@fictoor.nl.