Concert Russische folkloregroep ‘RADOVES’

woensdag 12 juni 2019

De folklore groep “Radoves” is opgericht in 1993 in het Regionale Centrum van Folklore kunsten en film in Voronezh. Radoves is een oud-Russisch woord dat “met heel zijn hart” of “met liefde en plezier” betekent.

De deelnemers van deze folklore groep voeren traditionele liederen op van hun voorouders. De folklore groep wordt vertegenwoordigd door mensen van verschilende leeftijden, die bijeengebracht zijn vanwege hun liefde voor de oude Russische liederen. De leider van de groep is Svetlana Revnjova. Svetlana heeft haar opleiding genoten in de Muzikale Academie van Voronezh met specialisatie folklore musicologie.

Al meer dan 25 jaar maken de leden van Radoves uitstapjes naar meer dan 50 dorpen in de regio van Voronezh en Belgorod om folklore muziek en tradities te verzamelen. Daarom is hun repertoire zeer breed en rijk. Seizoensgebonden ceremoniële muziek, muziek voor bruiloften, lyrische muziek, dansliederen, chastushki, stradania, folklore spelen, ceremonies en voordrachten uit het huidige gebied van de regio Voronezh, van de regio Belgorod zijn in het repertoire van Radoves. Radoves houdt zich strict aan de tradities en gebruiken zonder enige stilering. Het locale dialect, traditionele danspassen, originele oude kostuums zijn volledig in stand gehouden door de deelnemers van de groep.

Radoves gebruikt tradionele liederen en volksdansen als een middel om te communiceren. De leden van de groep dragen hun concerten over en lichten hun activiteiten toe aan de jongere generaties om hen bekend te maken met de rijke tradities van de regio Voronezh, Belgorod. Ook met de rijke tradities all-Russische en kozak liedjes van Rusland. Radoves heeft in vele Russische steden opgetreden: Kursk, Orel, Belgorod, Archangelsk, Severodvinstk, Moskou, Novgorod en nog andere om er enkele te noemen.

RADOVES heeft ook in Nederland, België, Griekenland en Amerika opgetreden. Daarnaast heeft de groep drie CD’s uitgebracht; in 2005, 2008 en in 2018.

Tijd: 19:30 uur
Entree: € 15,00 p.p. (betalen bij opgave)
kinderen tot 14 jaar: € 5,00 p.p.
Reserveren via: rusevenement@gmail.com
Meer informatie:  https://vk.com/radoves