Happy Families

Happy Families, kindercoachpraktijk is gestart per 1 september 2016 in de Semmelstee. Website: www.happyfamilies.nl

 

Happy Families helpt kinderen gelukkig op te groeien

 

De Semmelstee heeft een nieuwe huurder: Happy Families, een praktijk voor kindercoaching en family mediation. Happy Families biedt kortdurende, effectieve hulp aan kinderen en ouders, met name in echtscheidingssituaties. Door sociaal-emotionele problemen vroegtijdig aan te pakken, kan voorkomen worden dat het kind bij de reguliere hulpverlening terecht komt.

 

Elk kind heeft het recht om gelukkig op te groeien. Vanuit deze gedachte helpt Happy Families kinderen, gezinnen en families die te maken krijgen met tegenslag in hun leven. Dat kan van alles zijn. Kinderen kunnen last hebben van faalangst, van pestgedrag of kunnen moeite hebben zich te concentreren. Gezinnen kunnen te maken krijgen met (chronische) ziekte of echtscheiding. En in sommige families slepen ruzies zich jaren voort.

 

Emoties en vaardigheden

De coaching van Happy Families is gericht op het verwerken van emoties, het kunnen omgaan met situaties die probleemgedrag uitlokken en het leren van nieuwe vaardigheden die probleemgedrag verminderen of helpen voorkomen. De coach helpt kinderen en ouders in echtscheidingssituaties om hun verdriet en boosheid op een gezonde manier te uiten en leert hen om te gaan met de nieuwe werkelijkheid: opgroeien en opvoeden in twee gezinnen. Ouders krijgen informatie en tips over wat ze kunnen doen om hun kinderen te helpen in deze emotioneel verwarrende periode.

 

Vechtscheiding

Een echtscheiding is een heftige gebeurtenis in het leven van een kind. Maar het hoeft er niet blijvend door beschadigd te worden. Of dat gebeurt, hangt af van de manier waarop ouders tijdens en na de scheiding met elkaar omgaan. Een vechtscheiding is verwoestend voor het zelf- en mensbeeld van een kind. Tot ver in hun volwassen leven kunnen slachtoffers van een vechtscheiding last hebben van wantrouwen en moeite hebben met langdurige liefdesrelaties.

 

Zandkastelenprogramma “…En de kinderen scheiden mee”

Happy Families is als enige kindercoachpraktijk in Noord-Nederland licentiehouder van Het Zandkastelenprogramma “…En de kinderen scheiden mee”. Dit is een bewezen effectieve methode van één dagdeel met als doel de schade van een echtscheiding voor kinderen te beperken. Het werkt ook preventief: negatieve gedachten krijgen niet de kans om zich in het hoofd van het kind te nestelen en uit te groeien tot een emotioneel probleem.

 

Family mediation

Soms is er meer nodig dan coaching. Als de communicatie in gezinnen of families stokt of ernstig verstoord is, kan family mediation uitkomst bieden. De family mediator van Happy Families brengt partijen weer met elkaar in gesprek en helpt bij het vinden van oplossingen en het vastleggen van afspraken waar alle betrokkenen mee kunnen leven.

 

Maak kennis met de coaches van Happy Families tijdens de Open Dag van De Semmelstee. Nu al nieuwsgierig? Kijk dan op www.happyfamilies.nl voor meer informatie!