Activiteiten

We zijn weer begonnen.

Wij als bestuur wensen u en al uw dierbaren een goed en gezond 2018.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op 29 november is er in ons gebouw weer een SINT PANNENKOEK!

We bakken voor jullie de pannenkoeken met appel, spek, banaan en zoet.

Kom gerust langs met je hele familie en doneer geld voor SMAKELIJK LEZEN. Hier wordt aandacht gevraagd voor laaggeletterdheid.

 

Opgave diner op 15 december voor alleenstaanden bij Petra.

Opgave voor een tafel in de Semmelstee tijdens de kerstmarkt van 16 december, bij Petra.

Zaterdagavond kerstkaarten en sjoelen opgave bij Bé tel. 0613513502 opgave vóór 16 december 2017

 

Op 2 september hebben we de opening van het nieuwe seizoen gehad. Er was muziek, iets voor kinderen en de jeugd, een hapje en een drankje. Het was ontzettend druk en erg gezellig. Van 14.00 – 17.00 uur liep er een dweilorkest door de buurt, ze zijn even bij het Heymanscentrum langs geweest. Waar de ouderen een gezellig deuntje kregen aangeboden. Er waren 2 springkussens, bibberspiraal, gratis ijsjes, gratis lekkere hapje voor de kinderen en de ouderen. Vele presentaties van activiteiten. Kortom zeer geslaagd.

Onze activiteiten voor de komende maanden:

27 oktober. Heel de buurt kookt. Er waren meer dan 60 mensen aanwezig uit de hele buurt. Geweldig!

18 november. Met de bus naar de kerstmarkt in Oberhausen geweest. Eén groot feest. 1100 winkels en allemaal kerstkraampjes eromheen. Bezoekersaantal per jaar 23 miljoen!

15 december. Kerstdiner voor alleen gaande ouderen, met bingo en de Kerstman. Vol=Vol

16 december. Kerstmarkt in het hele gebouw. Komt gerust binnenwandelen en eet wat lekkers, of koop nog een klein cadeautje.

23 december. Kerst- en sjoelavond. Een hele gezellige avond voor iedereen die zich opgeeft!

 

De Tai Chi groep heeft ons verlaten en is naar de dansstudio aan de Boerhaavelaan gegaan. Deze heeft een mooie spiegelwand en aan die eis konden we nog niet voldoen.

Biljartgenootschap Poeli Flip mogen wij op de dinsdagavond begroeten. De secretaris/penningmeester is Jan Siteur u kunt hem bereiken via j-siteur@planet.nl.

Ook SeniorWeb Groningen start weer na de zomer, iedere middag behalve de vrijdagmiddag.

Na de zomer hebben we weer een nieuwe exposant. Komt u gerust eens binnen wandelen om mooie schilderijen te bekijken, de krant te lezen of een tijdschrift in te kijken en een kopje koffie (of thee) te drinken.

AtHomeFirst (hulp in de huishouding) blijft in ons pand en is uitgebreid met een aantal personen.

Happy Families is druk bezig om langs scholen te gaan en kinderen te helpen bij hun moeilijkheden. Het gaat zeer goed, dus zij blijven ook nog een jaar.

Wij hopen dat na de zomervakantie de vloer in de keuken is hersteld en we allemaal weer een frisse start maken met de kookclub. Wilt u ons helpen met aardappelen schillen en groente klaarmaken, eten koken, of heeft u andere ideeën. Stuurt u gerust een mail naar info@semmelstee.nl en wij zorgen dat u bericht krijgt om ons te helpen iedere 2de dinsdag van de maand.

Wilt u zelf een activiteit starten stuurt u gerust een mail naar info@semmelstee.nl kom eens langs of bel de beheerder 050 526 7217

 

 

 

 

 

We hebben op 15 mei om 19.30 uur onze jaarlijkse ALV.

Iedereen die lid is (heeft betaald) heeft een uitnodiging gekregen en is van harte welkom. We hebben na de korte verplichte vergadering weer 3 tassen volg met boodschappen te verloten tijdens de Bingo.

 

Tevens hebben we op vrijdag 16 juni ons jaarlijks etentje voor alle vrijwilligers. Vrijwilligers zijn de gastdames en heren die ons belangeloos helpen om het BuurtCentrum draaiende te houden. Zij helpen onze beheerders met de veel omvattende taken die zij doen. Zoals bar diensten draaien, meehelpen schoonmaken, meehelpen zalen klaar zetten voor de volgende activiteit, de omgeving schoonhouden. Kortom ONMISBAAR!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zaterdag 7 januari om 20.00 uur willen wij de buurtbewoners welkom heten bij ons nieuwjaarsfeest.

Er staat een hapje en een drankje voor u klaar. Er is gezellige muziek aanwezig en u kunt een dansje wagen of een liedje meezingen als u daar zin in heeft.

Wij van het bestuur willen u allen aan de hand van deze start een saamhorig, gezond en gezellig 2017 toe wensen.

 

 

Op 29 november van 17.00 – 19.00 uur hadden wij een Pannenkoeken dag. Wij deden mee met Sint Pannenkoekdag. Alles wat u heeft gegeven voor een pannenkoek wordt gegeven aan een goed doel. Er waren meer dan 50 mensen die lekker een pannenkoek met stroop of appel hebben gegeten.

Op de website www.sintpannekoekgroningen.nl vindt u meer info.

 

Op 13 december hebben veel mensen met elkaar gezellig en goedkoop gegeten.

Op 9 december hebben meer dan 40 mensen het allengaanden kerst diner bij ons gevierd.

Zoals altijd aan het eind van het jaar was er een kerst sjoel-of klaverjasavond op 17 december. Het was weer gezellig druk.

 

 

Op 1 oktober 2016 hebben we een feestelijke onthulling van ons nieuw informatiebord die op de stoep is geplaatst. Deze wordt aangeboden door stichting Huurdersbelang de Huismeesters Groningen-Zuid. Vooral voor onze nieuwe huurders is het van belang naamsbekendheid te krijgen in ons gebouw. SeniorWeb Groningen, AtHomeFirst en Happy Families willen zich graag presenteren. Heeft u dus huishoudelijke hulp nodig, heeft uw (klein) kind problemen, of wilt u computerles, kom dan gerust even langs. Het is van 14.00 – 18.00 uur. Er is muziek, een hapje en een drankje en voor de kinderen een springkussen. Wij vragen iedereen om die dag niet op de stoep te parkeren tegen ons gebouw aan,  maar in de parkeervakken.

Onze andere activiteiten staan in het activiteitenboekje die er op 1 oktober zal liggen. Maar ook op deze site houden we de extra activiteiten bij.

Tevens hebben wij al vanaf april een nieuwe secretaris nl. Yvonne Wierenga. Door diverse achterstallige zaken is dit nog niet overal correct genoemd, wij bieden hiervoor onze excuses aan. Dat wij als bestuur veel nieuwe opdrachten krijgen vanuit de Gemeente en er veel van ons wordt gevraagd er tevens veel wisseling was in de bezetting/activiteiten in ons gebouw, is geen excuus.

Wil je iets organiseren? Meehelpen? Heeft u een leuk idee? Stuur dan even een mailtje naar info@semmelstee.nl, de beheerders helpen u graag.

MEDRES_SEMMELSTEE_SITE_240dpi_COPYRIGHT_MRLL.NL_MRL7966

Geef een reactie